فهرست مطالب

تئاتر - سال چهارم شماره 70 (پاییز 1396)

نشریه تئاتر
سال چهارم شماره 70 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/08/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفحه 9
  • محمدحسین جدیدی نژاد ، فریندخت زاهدی صفحه 14
    افکار و عقاید سوفسطائیان همواره مورد توجه فیلسوفان بوده است. چنان که پس از افلاطون، سقراط و ارسطو؛ اندیشمندان صاحب نامی چون: گاتری، لسکی، الاهوائی، هگل و دیگران به طور گسترده با دو رویکرد به آن پرداخته اند: اول آنکه سوفسطائیان را با آرا و پاره های باقی مانده از آنها مورد بررسی قرار می دهند و دوم آنکه عقاید سوفسطائیان را در رساله های افلاطون دنبال می کنند. هدف این مقاله بررسی جنبه های ضعف شخصیت آژاکس بر اساس پاره های باقی مانده از پروتاگوراس در سه محور: قانون، خدا و قدرت برای پاسخ دادن به این سوال است که: چرا سپر آشیل (آخیلوس) به آژاکس داده نشد؟
    بر اساس پژوهش های نگارندگان، به نظر می رسد که ضعف شخصیتی آژاکس را می توان با عقاید سوفسطائیان تحلیل و توجیه کرد.
    کلیدواژگان: تئاتر یونان، سوفوکلس، آژاکس، سپر آخیلوس، اودیسئوس، سوفسطائی، پروتاگوراس
  • هادی موسوی *، مهرداد رایانی مخصوص صفحه 36
    آیا شر، ماهیتی مستقل [مطلق] دارد و بر انسان و کارویژه هایش تاثیر می گذارد و یا انسان با کارویژه هایش، آن را می سازد؟ شر، ماهیتی تقدیری و جبرگونه دارد یا برآمده از اراده و اختیار انسان است؟ پاسخ به دو این سوال، محور و چالش اصلی این مقاله را برای تبیین عملکرد شخصیت ها در تراژدی های شکسپیر و تاثیرپذیری یا تاثیرگذاری شان مشخص می کند.
    شر یکی از عناصر محوری در تراژدی است که به رابطه ی انسان با جهان پیرامونش معطوف است و گاه به تباهی آدم های اثر ختم می شود و گاه بر سیر تیره و تار آدم های اثر معطوف می ماند. آنچه تراژدی را در بین دیگر ساختارهای دراماتیک متمایز می کند، حضور نیروی شر و تاثیرگذار مخرب در آن است. مفاد این پژوهش به چگونگی ارتباط شخصیت های اثر با شر و عمل شرورانه ی نیروها در تراژدی معطوف است: چگونه "شر مطلق" می تواند در نمایشنامه به عنصری فعال، تعیین کننده و تاثیرگذار تبدیل شود؟ بنابراین هدف این پژوهش، کشف مکانیسم شکل گیری و تاثیرگذاری حاکمیت "شر مطلق" در تراژدی های شکسپیر است؛ رسیدن به رابطه ی ساختاری و دراماتیک شخصیت ها با محوریت "شر مطلق".
    مطابق ادعای طرح شده در سطر بالا، دو عنصر اساسی، عینی و ملموس در نمایشنامه برای واکاوی مد نظر عبارتند از: (الف) عمل و (ب) شخصیت محوری. وجود عمل و شخصیت محوری (طبق تعریف ارایه شده در این مقاله) برای خلق درام، اساسی و ضروری برشمرده شده اند و البته متکی و نیازمند قوه ی محرکه. قوه ی محرکه چگونه و به چه دلیل شکل می گیرد؟ فرایند شخصیت پردازی توده وار، ارتباط هدف با فاجعه و شرارت، ارتباط درونی و بیرونی بین عمل ها و نبود آگاهی و بی اندیشگی در عمل، محدوده ای را پدید می آورد که در آن ناگزیر اعمال شرورانه پدیدار می شوند. این دامنه و محدوده، همان مفهوم حاکمیت شر است که در تراژدی شکل گرفته و دیده می شود.
    دامنه ی این پژوهش معطوف به تراژدی های شکسپیر است؛ زیرا بر خلاف نمونه های یونانی خود، بیرون از جبر و تقدیر شکل یافته اند. ایجاد امر فاجعه بار در این تراژدی ها، مبتنی بر تخطی انسان از امر درست است. تراژدی های شکسپیر درباره ی کج روی انسان و وجود خصایل شرورانه و بد انسانی است که امر شر را برای او و دیگران شکل می دهد. این شر که ماهیتی مطلق دارد، می تواند با حاکمیت تمامیت خواه و توتالیتر (مجموعه ای از بررسی های "هانا آرنت" پیرامون شر و شرارت انسان ها) پیوند یابد. "هانا آرنت" معتقد است، شر هم در وجود انسان و هم در جامعه شکل می گیرد و به عنصر اساسی و تعیین کننده مبدل می شود.
    این پژوهش برای رسیدن به مفهوم، تاثیر و حاکمیت "شر مطلق" در تراژدی های شکسپیر با توجه به دو عنصر مهم عمل و شخصیت محوری (بر اساس آرای آرنت) شکل گرفته است. لازم به توضیح است که مجموعه ی دو جلدی آثار شکسپیر با ترجمه ی "علاالدین پازارگادی" در این جستار مورد استفاه قرار گرفته است. نمایشنامه های دیگری؛ همچون پریکلس و سیمبلین نیز دیده می شوند که با اصول و معیار گونه ی تراژدی – به معنای نمایشی محنت انگیز با پایانی فاجعه آمیز و دردناک – مغایرت دارند؛ لذا در این پژوهش به این دسته از نمایشنامه های شکسپیر توجه نشده و صرفن 9 نمایشنامه ی زیر مورد توجه بوده اند که عبارتند از: هملت، اتللو، شاه لیر، رومئو و ژولیت، مکبث، آنتونی و کلئوپاترا، تیمون آتنی، کوریولانوس و جولیس سزار.
    کلیدواژگان: حاکمیت شر، تراژدی، شر مطلق، عمل، شخصیت محوری، ویلیام شکسپیر، هانا آرنت
  • مژگان خالقی صفحه 62
    تئاتر تجربی بدون شک یکی از جریان های تاثیرگذار در روند تکامل تئاتر جهان است و پیدایش شیوه های اجرایی برخاسته از آن، الگوی بسیاری از گروه های پیشروی تئاترمعاصر محسوب می شود. پیشگامان این نوع از تئاتر توانسته اند استقلال خود را در شیوه ی اجرا حفظ کرده و در خلق آثار بی نظیری، هم چنان تا به امروز موثر واقع شوند.
    از ابتدای قرن بیستم توجه به تماشاگر، به عنوان یکی از ارکان اساسی تئاتر، مهم ترین دغدغه ی کارگردانان مولف تئاتر بوده است. با گذشت سال ها و با پیدایش شکل های متنوع تر از تئاتر آلترناتیو [1] ، نحوه ی طراحی مشارکت تماشاگر، شاکله ی اصلی ساختمان اجرا را تشکیل می داده است؛ به طوری که توجه تئوری پردازان جهان را نیز جلب کرده و تغییراتی اساسی در این زمینه به وجود آورده اند.
    پژوهشگر که نیاز پرداختن به این موضوع را در این مقطع احساس کرده، در این پژوهش به بررسی شکل گیری رابطه ی تماشاگر با اجرا در یک فرآیند می پردازد. ابتدا به تعریف واژه ی تماشا و رخداد تماشاکردن پرداخته و سپس ریشه ها و خاستگاه های آیینی آن را مورد تحلیل و بررسی قرار می دهد. هم چنین در پایان، بنا بر میزان تاثیرگذاری چند کارگردان برجسته که در این زمینه فعالیت کرده و تماشاگر را به عنوان نقطه عطف تئاتر خود مورد توجه قرار داده اند، معرفی و شیوه های اجرایی شان بررسی می شود. تماشاگر به مثابه عنصر جدایی ناپذیر از تئاتر در تعاملی بی واسطه با اجرا قرار گرفته و با توجه به شیوه ی اجرا، سطح و شکل مشارکت (ذهنی، فیزیکی) خود با اجرا را تعیین می کند.
    کلیدواژگان: مشارکت، تماشاگر، فرآیند، اجرا، اجراگر، واکنش، تئاتر تجربی
  • محسن حکیمی، حمیدرضا افشار صفحه 84
    دراماتورژی مرحله ی نخست یک اجرا است که نه با متن آغاز می شود و نه با اتمام نمایش پایان می یابد. اهمیت استفاده از این اصطلاح برای باربا، در مرکز توجه قرار دادن کنش و تاکید بر فرآیند آماده سازی بازیگر است. دراماتورژی از این منظر، تکنیکی برای اجرای کنش های واقعی در جهان داستانی فضای صحنه ی دینامیک محسوب می شود. فضای دینامیک در طراحی صحنه، ترکیبی از نور، صدا و تصویر است. با این تفاوت که تکنولوژی نقش موثری در جنبه های تصویرسازی و ترکیب بندی ایفاء کرده و فضای اجرا را همانند فضای مونتاژ نشان می دهد. این موارد از ارکان مهم تئاتر پست مدرن شناخته می شوند. در این تئاتر تجهیزات الکترونیکی، به کمک کارگردان شتافته و به او انعطاف پذیری و حق انتخاب بیشتری می دهند. در این فضای نوین، برعکس فضای دو بعدی طراحی صحنه کلاسیک که با پیشروی رویدادها متوجه داستان می شویم، خط داستانی مشخصی وجود ندارد. به همین دلیل حرکات بدن بازیگر، برای بیان احساس یا داستان گویی نیست، بلکه برای تنظیم عناصر فعال اجرا در فضا است. با رشد روز افزون نمایش های بدون متن و با رویکردهای مختلف در حوزه ی مطالعات اجرا، بررسی رفتار و مناسبات بازیگر در این فضا ضرورت دارد. از این رو پژوهش با رویکرد پست مدرنی به دنبال چگونگی رابطه یا کنش بازیگر در جایگاه دارماتورژ با فضای صحنه ی دینامیک تئاتر پست مدرن است. هدف از طرح این سوال دست یافتن به معنای جدید رفتار و تکنیک بازیگر است. پژوهش حاضر، به لحاظ روش توصیفی-تحلیلی و از نظر شیوه‍ی گردآوری اطلاعات کتابخانه ای می باشد. تجزیه وتحلیل داده ها، به‍صورت کیفی بوده و برای انتخاب آزمودنی ها از روش نمونه‍گیری غیر‍تصادفی استفاده شده است. یافته ها نشان می دهد، فضای دینامیک نتیجه ی به وحدت رسیدن ابزار دیجیتال، رسانه، تکنولوژی و بدن است. در این فضا روابط جدیدی بین بازیگر و بدنش تعریف می شود، به این معنی که ارگان واحدی می سازند. بازیگر در تعریف جدید، بدن و صدایی است که در فضا هویت می یابد و به تنهایی چیزی جز بخشی از یک کل منسجم نیست.
    کلیدواژگان: تئاتر پست مدرن، فضای صحنه ی دینامیک، دراماتورژی بازیگر
  • لیلی گله داران صفحه 104
    در نیمه ی دوم قرن بیستم، از یک سو ظهور پرفورمنس با انحلال مرزبندی میان هنرها و تلفیق رسانه ها و از سوی دیگر نفوذ تکنولوژی به عرصه ی هنرهای آوانگارد، باعث شد تئاتر بازتعریفی متفاوت از خود داشته باشد. فضای های تک1 و سایبری تصور متداول صحنه را عوض کرد، پست مدرنیسم در ادبیات، متن و نوشتار صحنه ای را منقلب ساخت؛ حذف شخصیت و دیالوگ و انواع ابداعات گفتاری، بازیگر و بازیگری را متحول کرد. هاینر گوبلز2، هنرمند آلمانی که در آغاز دهه ی هشتاد کارش را با کنسرت صحنه ای3 و موسیقی تئاتر 4 شروع کرد، در اجرای اشیاء اشتیفتر5 تحت تاثیر نظریه ی پست دراماتیک هانس تیس لمن گام را فراتر برداشت تا حذف بازیگر را روی صحنه تجربه کند. آیا تئاتر بدون بازیگر همچنان تئاتر می ماند و یا حذف بازیگر به معنای تغییر پارادایم های بازیگر و بازیگری است؟ گوبلز در این اثر تلاش دارد تا با تاسی جستن بر عمل دیدن و شنیدن تفکیک شده از هم، درک جهان را بدون واسطه ی محرز دانسته شده ی انسان (بازیگر) و لذت کشف را برای او بوجود آورد. او تئاتر را امکان کشف مجدد و متفاوت چیزهامی داند.
    کلیدواژگان: هاینر گوبلز، اشیاء اشتیفتر، تئاتر بدون بازیگر، پست دراماتیک
  • سیمین امیریان صفحه 130
    با نگاهی موشکافانه به تحولات هنر نمایش در روند تاریخ درمی یابیم که این هنر وسیله ای برای بسترسازی فرهنگی در جوامع گوناگون بوده و همین امر به تدریج ارتقاء فرهنگی جوامع را نیز موجب شده است.
    در ایران نیز در طول صد سال گذشته با عقب نشینی مناسبات فئودالی و شکل گرفتن طبقه متوسط و متعاقب آن عمومی شدن سوادآموختگی و بالا رفتن سطح آگاهی در دهه های اخیر، تحلیل پدیده های اجتماعی و رویکردهای دموکراتیک مبتنی بر نیاز اکثریت جامعه، هنر نمایش را نیز مانند هر هنر دیگری با شرایط مادی زمان خود پیوند داده است و آن را در شبکه ای از عوامل گوناگون فرهنگی و اجتماعی به هنری قابل تامل تبدیل نموده است.
    کلیدواژگان: مدیریت گروهی، هنر نمایش، تصمیم گیری، برنامه ریزی
  • ایرج افشاری اصل صفحه 144
    یکی از دغدغه های دیرین بشری در طول تاریخ مقابله با پدیده ی مرگ و نیستی بوده است. آدمی از طریق مقابله با مرگ سعی کرده تا به زندگی خود دوام بیشتری ببخشد.
    او در مقابل پدیده ی مرگ، اساطیر تولد، نوزایی و جاودانگی را پدید آورد تا به این طریق به احساس ترس و دهشت از مرگ فائق آید. به خاطر اهمیت این مساله در این راستا در هر قبیله و تمدنی، آئین ها و مراسمی شکل گرفت که هر چند به ظاهر ریخت و شکل برگزاری آن ها متفاوت بودند، اما تقریبا ساختارهای مشابه و کارکردهای یکسانی به خود گرفتند.
    جاودانگی و مقابله با مرگ، نیاز مشترک همه ی انسان ها است. به همین خاطر تمامی تمدن ها، اساطیر و آئین های ویژه ای در این خصوص دارند. اهمیت پدیده ی مرگ تا جایی است که بن مایه ی اولین حماسه ی مکتوب بشری یعنی "گیلگمش"، مقابله با مرگ و یافتن عصاره ی جاودانگی است.
    خاستگاه گیلگمش فرهنگ آشور است که از نظر قدرت همتای رستم ایرانی و هراکلس یونانی و هرکول رومی است. او با یک دست قادر به خفه کردن شیر و کشتن گاو وحشی بوده است و مرگ تنها هماورد او است که در مقابلش تن به شکست می دهد. گیلگمش پس از طی طریق و کشف و شهود به ضرورت پدیده ی مرگ پی می برد و مرگ را پذیرا می شود. گیلگمش علی رغم قدمت و تاریخ چندین هزار ساله، کارکرد خود را در جهان معاصر نیز دارد، تا جایی که به کرار درام نویسان به سراغ این اسطوره رفته اند.
    یکی از شاخص های ویژه ی اسطوره ی گیلگمش عنصر روایت در آن است که جدای از موضوع عام آن که به پدیده ی مرگ و جاودانگی می پردازد، راز ماندگاری و خوانش های آن در طول اعصار مدیون عنصر روایت آن است. عنصر روایت در این اثر هنری تا جایی است که اگر به این شکل اسطقس دار و محکم نبود و کم و کاستی هایی در آن وجود داشت، شاید این اسطوره به این شکل و با این شدت مورد اقبال و استقبال خوانندگانش قرار نمی گرفت.
    یکی از نظریاتی که بهتر می توان به جایگاه و اهمیت عنصر روایت در گیلگمش پرداخت، نظریه ی روایت نورثوروپ فرای است که بر اساس آن نظریه می توان اسطوره ی گیلگمش را مورد مداقه و تحقیق قرار داد.
    این تحقیق به شیوه ی کتابخانه ای متن را تحلیل ساختاری کرده و به روش فرامتنی عنصر روایت در گیلگمش را با توجه به نظریه نورثروپ فرای در زمینه ی روایت مورد مداقه و بررسی قرار خواهد داد.
    کلیدواژگان: آئین، اسطوره، مرگ، نوزایی، روایت، نورثروپ فرای، ساختار و گیلگمش
|
  • Mohammad Hossein Jadidinejad, Farindokht Zahedi Page 14
    Ideas and believes of Sophists has been significant by philosophers. So that after of Plato, Socrates and Aristotle; some prominent scholars like: Guthrie, Leski, Al-Ahvaie, Hegel and others research on it in tow approach widely: first they research on Sophists by they fragment. And second that they follow of Sophists believe in Plato articles. Purpose of this research is what is the Ajax weakness of character according to fragment of Sophists in three approach: Low, God and the Power for answering to this question that: why the shield of Achilles not granted to Ajax?
    According to this research it seems that Ajax weakness of character will be explanation by Sophists believes.
    Keywords: Greek theatre, Sophocles, Ajax, Shield of Achilles, Odysseus, Sophists, Protagoras
  • Hadi Mosavi *, Mehrdad Rayani, Makhsous Page 36
    Does evil have an independent nature? Does evil affect man and his performance? Or man by his performance makes it. Evil nature has fate and Forceful or It comes from the will of man? Answer the two questions is the main challenge of this Research for the function of characters in Shakespearean tragedies determines their impact or influence. Evil is the central element in tragedy. The tragedy is about the relationship between man and the world. A relationship that sometimes lead to human degeneration and sometimes it will focus on the contemplation of this ruin and darkness. Something that distinguishes tragedy from other dramatic structures is the expression of the evil force and its destructive level influence. The effort of this study is follow up the characters of drama and evil relationship and evil acts in tragedy. How evil can become an active and decisive element in the play? Therefore, the aim of this study is to discover the mechanism of the formation of Government of "Absolute Evil " and its domination in Shakespeare’s Tragedies .As claimed in the above lines to explore the plays the two basic , objective and tangible elements it is considered ,Action and protagonist .Action and protagonist are fundamental elements for creating drama .Of course, requires and relies to Propulsion force .How to the Propulsion force is formed ?Process of populace characterization ,communication of aim with disaster and evil ,internal and external communication among actions ,ignorance and mindless creates a range in which actions become inevitably vicious .This range is the concept of evil domination which is formed in tragedy .The reason for the use of Shakespeare’s tragedies is that unlike Greek tragedies ,Shakespeare’s tragedies are formed beyond destiny fatalism .The creation of catastrophic affair in these tragedies is disobedience of human from right and rational affair .Shakespeare’s tragedies have been created about man mistake and vicious qualities of man’s nature .absolute evil can be linked with totalitarianism Totalitarian regime is a collection of Hannah Arendt’s reviews about evil and human evil .Hannah Arendt believes that evil is formed somehow in human existence and society ,which becomes a fundamental element .The study of two dramatic elements of action and protagonist( based on Arendt’ theories about evil )in Shakespeare’s tragedies to achieve the concept of evil domination in these tragedies has been done in this research. The main source of tragedy in this research is Dr .Pazaragadi’s book .In Pazaragadi’s book ,the plays of Pericles and Cymbeline are in the category of tragedy but They do not have Principle and criterion of tragedy .They do not have a catastrophic and painful end .So they have been neglected in this research .The following 9 plays have been considered :Hamlet, Othello ,King Lear ,Macbeth ,Anthony and Cleopatra ,Timon of Athens and Coriolanus ,Julius Caesar and Romeo and Juliet.
    Keywords: Evil domination in tragedy, Action, Protagonist evil, Shakespeare, Hannah Arendt
  • Mojgan Khaleghi Page 62
    There is no doubt that experimental drama is one of effective elements on evolution of world drama, and patterns developed on its base have been adopted by many contemporary pioneer drama groups. The pioneers of this specific type of drama have made to preserve their independency in performance and creation of unique works until today.
    Since early 20th century, observers have been one of the main headaches for drama directors. Through years and with emergence of more diverse forms of alternative drama, observers’ participation method has been the main elements of the stage; so that lighting experts all around the world have found new ground for work.
    Considering the importance of the topic felt by the researcher, this work is a try to survey formation of observers- performance relation in a process. First of all, a definition for the term “observer” and “observing event” is given followed by investigating religious roots of drama. Moreover, as concluding part, works of some dominant directors in this field will be discussed; along with introducing their executive techniques.
    Keywords: participation, observer, process, performance, performer, reaction, experimental drama
  • Mohsen Hakimi, Hamidreza Afshar Page 84
    The first stage dramaturgy is a performance that begins not with the text and not ending the show. The importance of using this term for Barba is at the center of attention and emphasis on the actors’ preparation process. In this perspective, dramaturgy is a technique for realizing real actions in the world of storytelling of dynamic stage space. The dynamic space in the design is a combination of light, sound and image. With the difference that technology plays an effective role in the aspects of illustration and composition, it shows the space of execution as the assembly space. These are the most important pillars of the post-modern theater. In the theater, the electronic equipment, with the help of the director, is more flexible and more selective. In this new space, in contrast to the two-dimensional space of the classical design, with the advent of the events we noticed a story, there is no definite storyline. For this reason, the body movements of the actor are not to express feelings or storytelling, but to regulate active elements in space. With the increasing growth of non-text shows and with different approaches in the field of implementation studies, an examination of the behavior of the actor in this space is necessary. Therefore, the research with a post-modern approach to how the actor’s relationship or act as Darmathorr with the stage of the theater’s dynamic scene Postmodern The purpose of this question is to achieve the new meaning of acting and technique of the actor. The present study is descriptiveanalytical and in terms of collecting library information.
    The data analysis was qualitative and the non-random sampling method was used to select the subjects. The findings indicate that the dynamic space is the result of the unity of digital instruments, media, technology and the body. In this space, new relationships are defined between the actor and his body, which means that they create a unitary entity. The actor is in the new definition of body and sound, which identities in space, and is not merely part of a coherent whole.
    Keywords: postmodern theater, dynamic scene, actor dramaturgy
  • Leili Galehdaran * Page 104
    The second half of the twentieth century witnessed, on the one hand, the appearance of performance acquired by dissolving the boundaries between arts and the amalgamation of the media while, on the other hand, the infiltration of technology into the field of avant-garde art, leading to an entirely different redefinition of the very term of ‘theatre’. The virtual cyber and High-tech created spaces have transformed the conventional image of the scene. Postmodern approaches within literature have caused revolutionary remodeling of writing texts related to the scene. Also the presentation of ‘non-existent ‘personage’ and ‘dialogue’ with hardly any trace of eloquent expression, rather in the form of the solely prosaic, modernized the traditional image of performers and performance. This change in paradigms went so far as include the last couple of decade’s empirical and professional groups of the last century -with the various approaches- to be in line with defining modern theatre in the contemporary world. German musician and director, Heiner Goebbels, a well-known artist in this field, managed ambitious and courageous experience in combining arts. At the beginning of the eighties’, he began to work with a ‘staged concert’, then ‘musical theatres’. In performing ‘Stifters Dinge’, Stifter’s things (‘performative Installation’/music theatre), which first appeared on the stage at Théâtre Vidy-Lausanne, Switzerland, in September 2007, this was inspired by the theory of Hans- Thies Lehmann’s ‘Postdramatic Theatre’, albeit having been developed to remove the actor from the scene. However, one may question: Is removing the performer from the theatre scene even possible? Can a ‘theatre without actor’ remain a ‘theatre’? Or will removing the actor change the paradigm of acting? If the condition -of removal of the performer- is changing the paradigm of ‘performer’, what about other elements of theatre; will there be any fundamental changes? Goebbels attempts, while emphasizing on the spectators’ watching and listening, to separate these two elements, to man’s (subject) ability to grasp the world without any mediator, providing him with the pleasure to discover ‘things’, because he considers the theatre as the potential of rediscovering different things.
    Keywords: Heiner Geobbels, Sfifters Dinge, Theatre without actor, Postdramatic
  • Simin Amirian Page 130
    Take a look at the history of intellectual development - human societies shows art as a factor for the development and deepening of the culture of these communities has been considered .There is no doubtthat the performing arts and the theater are as an important part of the culture of any society.Therefore deep attention from the management institutions and the governance is need .Despite the changes and developments in different fields of art ,obstacles and problemsof art is not fundamental changed.So the issue andthe permanentproblem,is the management problem.
    On the other hand artists as an important part of creative havesucceededindependently of the government management .They follow their goals and desires based on group decision-making and cooperation.
    This study attempts to investigate the new method of management team and the writer through a detailed analysis of Innovative management. Therefore ,it attempts to present plainly and briefly the main points of creative decision-making ,group decision-making ,intuitive methods and the same time ,to situate structure for more accurate decisions in the field of art.
    Keywords: theater, development, collective wisdom, creative decision- making, management team
  • Iraj Afshari Asl * Page 144
    One of the ancient human problems is compare with the death. Humans have tried with compare the death. He made immortal, birth and life myth opposite the death. That is an important problem for humans. Ever culture and family product same customs. These customs are different but all of them had same constructions and same functions. Immortal and opposite with the death is common needful of ever humans. Immortal is very important in life of initial mankind. In order to that problem is essential element of initial written myth is immortal.
    Ghilghamesh is an Assyria legend. He is as strong as Rostam in Iran, Heracles in Greece and Hercule in Rome. Anybody cannot fight with Ghilghamesh unless death. He little by little that death is essential in the life.
    This myth has function in modern life. Meanwhile dramatists have written about it. This article tried the narrative element in Ghilghamesh has been appeared basd on Northrop frye theory. Narrative element will research in this article.
    Keywords: Customs, myth, Death, Narrative, Construction. Ghilghamesh